Mulberry x Nicholas Daley

4
Mulberry x Nicholas Daley

Γραμμένο από

σε
Νέες Συλλογές

στο / Παρουσιάζοντας το Mulberry x Nicholas Daley

Παρουσιάζουμε το Mulberry x Nicholas Daley

Η μουριά έχει παρουσίασε το Mulberry x Nicholas Daley, την τελευταία συνεργασία της σειράς Mulberry Editions. Για αυτήν την κάψουλα, ο Daley ερμηνεύει ξανά το Mulberry’s Antony, την εμβληματική unisex τσάντα και δημιουργεί μια σειρά αξεσουάρ εμπνευσμένα από τη μουσική. Μια αντανάκλαση της εκτεταμένης, παγκόσμιας προοπτικής που καθορίζει την ομώνυμη επωνυμία του. Η συνεργασία είναι μια περήφανη γιορτή τόσο της μουσικής ιστορίας όσο και των δημιουργικών κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν και οι δύο μάρκες. Η Mulberry Editions, που ξεκίνησε ως μια γιορτή της δεξιοτεχνίας και του σύγχρονου σχεδιασμού, αντλεί έμπνευση από τα πιο εμβληματικά στυλ της μάρκας και προσκαλεί μερικές από τις πιο πρωτότυπες φωνές της μόδας σήμερα να ερμηνεύσουν τη διαχρονική σχεδιαστική κληρονομιά και το DNA της Mulberry.

Ο καταξιωμένος σχεδιαστής με έδρα το Λονδίνο, ο Daley είναι γνωστός για μια πρακτική σχεδιασμού που έχει τις ρίζες του σε τρεις βασικές αξίες: πολιτισμό, δεξιοτεχνία και κοινότητα. Θεματικά, η διατήρηση της βρετανικής τέχνης, η εξερεύνηση της διπλής κληρονομιάς και μουσικής από τη Τζαμάικα και τη Σκωτία του σχεδιαστή, με τις σχετικές οπτικές ταυτότητες, αποτελούν περαιτέρω βασικούς πυλώνες για τη μάρκα. Για αυτήν την κάψουλα, ο Daley παραπέμπει στην εποχή που καθορίζει τα ηχητικά κινήματα των δεκαετιών του 1960 και του 1970, τις μέρες ακμής της τζαζ, της ρέγκε και του ροκ εν ρολ. Το Antony έχει ερμηνευτεί σε πέντε επιλογές μεγέθους – συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκαίνουργιας υπερμεγέθης επανάληψης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την κάψουλα. Τα μοτίβα με μαστίγιο, κρόσσια και πλεκτά ταιριάζουν με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φορούν οι Miles Davis, Roy Ayers και Jimi Hendrix στη σκηνή, όπως και η τονική παλέτα της κάψουλας από ναυτικό, ώχρα και δρυς.

Η συνεργασία ανοίγει επίσης νέους δρόμους μέσω μιας σειράς πολυτελών μουσικών αξεσουάρ -το πρώτο για τη Mulberry- που δημιουργήθηκε ειδικά με γνώμονα τη στενή κοινότητα των μουσικών του Ντέιλι. Οι ιμάντες κιθάρας και σαξόφωνου με κρόσσια είναι κατασκευασμένες σε συμπληρωματικούς σουέτ τόνους, ενώ μια θήκη και καπέλα διαθέτουν τεχνικές κεντήματος που απηχούν χειροποίητα δερμάτινα είδη που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική και την Καραϊβική.

Φαντασμένη σε αντίθετα πάνελ από σουέτ, κοκκώδες δέρμα και βαμβακερό καμβά, η κάψουλα απηχεί τα πλούσια υφή των παιχνιδιών των ετοιμόρουχων συλλογών του Daley. Ένα επιπλέον σημάδι της σχεδιαστικής του εφευρετικότητας μπορεί να φανεί στην αντιμετώπιση του εμβληματικού υλικού Postman’s Lock της Mulberry, το οποίο έχει αναστραφεί διακριτικά, έχει προσανατολιστεί προς το βορρά-νότο και πλαισιώνεται από ωραία κεντήματα. Το αποτέλεσμα είναι μια συλλογή που μιλά για την αμοιβαία δέσμευση της Mulberry και του Nicholas Daley να παντρέψουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη διαχρονικότητα μέσω του σχεδιασμού.

Περαιτέρω κοινές αξίες μπορούν να βρεθούν στην υπεράσπιση της βρετανικής δεξιοτεχνίας και των βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών, συνδυάζοντας το ήθος του Mulberry’s Made to Last με τη συνειδητή προσέγγιση της κοινότητας στο σχεδιασμό του Daley. Τα μοντέλα Regular και Oversized Antony έχουν κατασκευαστεί στα εργοστάσια της Mulberry με ουδέτερο άνθρακα στο Somerset, και όλα τα δέρματα και τα σουέτ που χρησιμοποιούνται είναι διαπιστευμένα από την Leather Working Group, την κορυφαία παγκόσμια πιστοποίηση για την κατασκευή υπεύθυνου δέρματος.

Για τη συνοδευτική ταινία καμπάνιας της κάψουλας, τα κομμάτια ζωντανεύουν στο φυσικό τους περιβάλλον – ανάμεσα στους χαρούμενους ήχους μιας ζωντανής τζαζ. Προσφέροντας πληροφορίες για τη δημιουργική κοινότητα της οποίας η μάρκα αποτελεί βασικό στοιχείο, περιλαμβάνει μια ερμηνεία μιας ειδικά γραμμένης σύνθεσης από τον frontman των Sons of Kemet, Shabaka Hutchings, συνοδευόμενη από την υποψήφια για Grammy καλλιτέχνη ηχογράφησης Lianne La Havas. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Daisy George, Jasmine Kayser και Shirley Tettah, και ένα τμήμα κόρνα με τους Grifton Forbes-Amos, Elijah Clarke και David Laleye-Thomas που είναι μερικά από τα πιο ταλαντούχα μέλη των Tomorrow’s Warriors, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ανάπτυξης ταλέντων που για περισσότερα από 30 χρόνια έχει γαλουχήσει μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς νέους καλλιτέχνες της τζαζ του Λονδίνου.

Η κάψουλα περιλαμβάνει ένα Antony, ένα Mini Antony, ένα Small Antony, ένα Antony Messenger και ένα Oversized Antony. Αυτά συνοδεύονται από λουράκι κιθάρας, λουράκι σαξοφώνου, θήκη Plectrum, δερμάτινο καπέλο συνονθύλευμα και καπέλο κουβά. Η συλλογή κυκλοφορεί από τα καταστήματα και τις επόμενες mulberry.com στις 13 Ιανουαρίου 2022.

Leave a Reply