Chalk Stripe εναντίον Pinstripe: Ποια είναι η διαφορά;

3
Chalk Stripe εναντίον Pinstripe: Ποια είναι η διαφορά;

Τι είναι το Pinstripe;

τι είναι ένα pinstripe

Το pinstripe είναι μια στενή, κάθετη ρίγα που συναντάται συνήθως σε επίσημα κοστούμια. Ανάλογα με το κοστούμι, η απόσταση μεταξύ κάθε λωρίδας μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 1/10 της ίντσας έως 1 ίντσα. Οι ίδιες οι ρίγες δεν είναι ευρύτερες από το πλάτος μιας κεφαλής καρφίτσας.

Αποτελούνται από ένα νήμα μονού στημονιού και υφαίνονται στο ύφασμα χωριστά από την ύφανση φόντου. Αυτό τους δίνει μια σαφώς καθορισμένη, ευκρινή εμφάνιση. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι κάθε νήμα διακρίνεται αφού οι ρίγες δεν είναι εντελώς συνεχείς.

Οι ρίγες προκαλούν την αίσθηση της πολυπλοκότητας, της αυτοπεποίθησης και της δύναμης, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυτή την εμφάνιση με τον πλούτο και την επιρροή. Αρχικά, μόνο τα παντελόνια του κοστούμι είχαν τη ρίγα. Ωστόσο, έγινε μια δημοφιλής προσθήκη στα σακάκια κοστουμιών τον 20ο αιώνα μετά την άφιξή του στην Αμερική. Τώρα, το pinstripe είναι ευρέως δημοφιλές τόσο στα ανδρικά όσο και στα γυναικεία κοστούμια.

Τι είναι μια λωρίδα κιμωλίας;

τι είναι μια λωρίδα κιμωλίας

Η λωρίδα κιμωλίας ονομάζεται έτσι για την εμφάνισή της, η οποία μοιάζει με τη γραμμή από κιμωλία ράφτη. Αυτός ο τύπος λωρίδας είναι συνήθως μακριά, κάθετη και συνεχής. Οι περισσότερες ρίγες κιμωλίας αποτελούνται από δύο έως πέντε κλωστές και υφαίνονται απευθείας στην ύφανση φόντου. Αυτό τους δίνει μια λιγότερο έντονη εμφάνιση από τα pinstripes. Η απόσταση μεταξύ των λωρίδων ποικίλλει ανάλογα με το κοστούμι. Γενικά, όσο πιο στενή είναι η απόσταση, τόσο πιο επίσημο είναι το ντύσιμο.

Διαχρονικές και διακριτικές, οι ρίγες κιμωλίας προκαλούν την αίσθηση της κομψότητας και της εξουσίας. Αρχικά φορέθηκαν από τη μεσαία τάξη, τα κοστούμια με ρίγες κιμωλίας αποτελούν πλέον βασικό στοιχείο για πολλά στελέχη και αξιωματούχους.

Chalk Stripe εναντίον Pinstripe: Differences Explained

Τόσο οι ρίγες κιμωλίας όσο και οι ρίγες είναι αναπόσπαστα κομμάτια στα επαγγελματικά και επίσημα ρούχα. Για το μη εκπαιδευμένο μάτι, μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο. Λοιπόν, εδώ είναι μια σύνοψη των βασικών διαφορών τους.

ρίγα κιμωλίας εναντίον ρίγας

Ρίγες κιμωλίας έχουν πιο απαλή, πιο λεπτή εμφάνιση από τις ρίγες. Είναι φτιαγμένα από μια σειρά νημάτων και όχι από ένα, επομένως μοιάζουν περισσότερο με μια συνεχή γραμμή παρά με μια σειρά από σημάδια κεφαλής καρφίτσας. Οι ρίγες κιμωλίας είναι επίσης πιο φαρδιές και απέχουν περισσότερο από τις ρίγες. Επειδή είναι υφασμένα στην ύφανση φόντου, αναμειγνύονται πιο εύκολα στο ύφασμα. Ως αποτέλεσμα, τα κοστούμια με ρίγες κιμωλίας θεωρούνται συχνά πιο ευέλικτα από τα κοστούμια με ρίγες.

Αν και οι ρίγες κιμωλίας συνήθως απέχουν περισσότερο από τις ρίγες, η απόσταση από μόνη της δεν καθορίζει τον τύπο της λωρίδας. Οι ρίγες είναι λεπτότερες και πιο δομημένες από τις ρίγες κιμωλίας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι είναι υφασμένα πάνω από το ύφασμα φόντου, γεγονός που αποτρέπει την εμφάνιση του θαμπώματος. Συχνά θεωρείται πιο συντηρητικό από τις ρίγες κιμωλίας, το pinstripe είναι καλύτερο για επίσημες ρυθμίσεις.

Πότε να φορέσετε ένα κοστούμι με ρίγες κιμωλίας

ρίγα κιμωλίας εναντίον ρίγας

Αν και το κοστούμι με ρίγες κιμωλίας έχει παραδοσιακά μια εταιρική εμφάνιση, υπάρχουν τρόποι να το στυλίσετε τόσο για επίσημες όσο και για ημι-επίσημες ρυθμίσεις. Με άλλα λόγια, αν θέλετε να ξεφύγετε από την αυστηρά εκτελεστική εμφάνιση, μπορείτε να ντύσετε το κοστούμι σας για ένα πιο χαλαρό, οργανικό στυλ.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι το πλάτος της λωρίδας και το διάστημα μεταξύ των λωρίδων. Τα κοστούμια με κάθετες ρίγες είναι γενικά πιο κολακευτικά σε πιο φαρδύ καρέ αφού τραβούν το μάτι πάνω-κάτω για μια μακρόστενη θέα.

Πώς να φορέσετε ένα κοστούμι με ρίγες κιμωλίας

ρίγα κιμωλίας εναντίον ρίγας

Για ένα κλασικό, κομψό στυλ, επιλέξτε ένα βαθύ μπλε ή ανθρακί κοστούμι με συμπαγείς λευκές ή ανοιχτό γκρι ρίγες για αντίθεση. Συνδυάστε το με ένα τραγανό, λευκό ή ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και ουδέτερα παπούτσια. Εάν θέλετε να κάνετε μια τολμηρή δήλωση, επιλέξτε μια σταθερή γραβάτα που είναι είτε σκούρα είτε φωτεινή για περαιτέρω αντίθεση. Και μην ξεχνάτε το statement κομμάτι – ένα πολυτελές ρολόι ή ένα τετράγωνο τσέπης είναι ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη στολή. Αν θέλετε να κάνετε πιο casual, αφήστε τη γραβάτα και επιλέξτε πιο casual παπούτσια ή sneakers.

Αποφύγετε να φοράτε πολλές ρίγες. Εάν είτε η γραβάτα είτε το πουκάμισο είναι επίσης ριγέ, μπορεί να κατακλύσει ολόκληρη την εμφάνιση και να σας δώσει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που αρχικά θέλατε.

Πότε να φορέσετε ένα κοστούμι με ρίγες

ρίγα κιμωλίας εναντίον ρίγας

Τα κοστούμια Pinstripe φοριούνται πιο συχνά σε εταιρικά περιβάλλοντα, αλλά μπορούν να φορεθούν και σε ορισμένες επίσημες εκδηλώσεις εκτός εργασίας. Τα ανθρακί, τα ναυτικά και τα γκρι κοστούμια είναι γενικά τα καλύτερα για επίσημους χώρους, ενώ οι πιο πολύχρωμες επιλογές είναι πιο κατάλληλες για casual εκδηλώσεις.

Όπως και με ένα κοστούμι με ρίγες κιμωλίας, δώστε προσοχή στην απόσταση των ρίγες όταν επιλέγετε ένα κοστούμι με ρίγες. Εάν η απόσταση είναι πολύ στενή, μπορεί να κάνει τα άτομα με στενότερο πλαίσιο να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά. Από την άλλη, πολλές ρίγες με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους μπορούν να κάνουν τον χρήστη να φαίνεται πιο ψηλός.

Πώς να φορέσετε ένα κοστούμι με ρίγες

ρίγα κιμωλίας εναντίον ρίγας

Δεδομένου ότι υπάρχει λιγότερη ευελιξία με την εμφάνιση με ρίγες, μπορεί να είναι μια πρόκληση να το κατακτήσετε στην αρχή. Ωστόσο, μόλις το αποκτήσετε, θα φαίνεστε και θα αισθάνεστε πιο σίγουροι και εκλεπτυσμένοι.

Υπάρχουν μερικοί κύριοι τρόποι για να φορέσετε ένα κοστούμι με ρίγες. Μία από τις απλούστερες, πιο αποτελεσματικές επιλογές για επίσημες ρυθμίσεις είναι να επιλέξετε ένα σκουρόχρωμο κοστούμι – το μαύρο, το ναυτικό ή το σκούρο γκρι είναι εξαιρετικές επιλογές. Συνδυάστε το με ένα πουκάμισο, μια γραβάτα σε αντίθεση και παπούτσια (καλές επιλογές είναι τα Oxford ή τα μονόχρωμα δερμάτινα loafers). Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια έμφαση ή μια πρόταση ή δύο.

Αν θέλετε να είστε λίγο πιο casual, προτιμήστε αθλητικά παπούτσια και ζιβάγκο αντί για πουκάμισο ή ένα απλό λευκό πουκάμισο και απλά χάσετε τη γραβάτα. Και, αν νιώθετε ιδιαίτερα τολμηρή, φορέστε ένα πιο ανοιχτόχρωμο κοστούμι. Απλά φροντίστε να επιλέξετε συμπληρωματικά χρώματα για να το συνδυάσετε.

Μπορείτε να φορέσετε ένα ριγέ κοστούμι ξεχωριστά;

Γενικά συνιστάται να φοράτε ένα πλήρες κοστούμι, αντί να προσπαθείτε να αναμείξετε και να ταιριάξετε διαφορετικά κομμάτια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κοστούμια με ρίγες, τα οποία τείνουν να φαίνονται ημιτελή ή να χάνουν την έντονη, εκλεπτυσμένη εμφάνισή τους όταν φοριούνται ξεχωριστά.

Εάν έχετε αποφασίσει να φοράτε το ριγέ κοστούμι σας ως ξεχωριστά εξαρτήματα, τότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να συνδυάσετε το ριγέ σακάκι με ένα μονόχρωμο παντελόνι, παντελόνι ή ακόμα και το σωστό τζιν. Ιδανικά, τα παντελόνια θα έχουν επίσης το ίδιο χρώμα με τις ρίγες του σακακιού.

Ποια εμφάνιση είναι η καλύτερη για εσάς;

Οι ρίγες κιμωλίας είναι κλασικές, δυνατές και κομψές, αλλά είναι αρκετά ευέλικτες για επίσημες και ημι-επίσημες υποθέσεις. Οι ρίγες είναι πιο αιχμηρές και πιο εκλεπτυσμένες, αλλά όχι λιγότερο εξελιγμένες. Τελικά, το αν θα επιλέξετε ένα κοστούμι με ρίγες ή κιμωλία εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και το πού σκοπεύετε να το φορέσετε. Ανεξάρτητα από το σκηνικό, θα πρέπει να επιλέξετε ό,τι σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Στυλά δικό σου,

Άντζελα Μέι
Μίλησε με στυλ

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply