ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΟ 2022

3
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΙΚΑ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΤΟ 2022

Γραμμένο από

σε
Τάσεις

στο / Τι να περιμένετε από τα ανδρικά ρούχα το 2022

Τι να περιμένετε από τα ανδρικά ρούχα το 2022

Αυτή τη φορά πέρυσι, το τέλος της πανδημίας του Covid-19 και στη συνέχεια η ενδιάμεση ζωή μας, πάντα σε υβριδική λειτουργία, φαινόταν να πλησιάζει. Υπήρχαν συζητήσεις για εμβόλιο και μειούμενοι αριθμοί, έτσι το 2021 φάνηκε σαν φάρος ελπίδας. Σχετικά με το στυλ, πιστεύαμε ότι θα ρίξαμε τα δικά μας athleisure και αρχίστε να ντύνεστε σαν να είχαμε ένα μέρος για να πάμε πέρα ​​από το μπακάλικο ή μια πεζοπορία.

Αντίθετα, με το 2021 πίσω μας, βρισκόμαστε στον γκρεμό της αβεβαιότητας που μπορεί να περιγράψει καλύτερα το 2022. Δεν ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας: σοφά για το lockdown, για δουλειά και, πιο επιπόλαια, για στυλ. Πολλοί από εμάς, ακόμη και συνεχίζοντας τη δουλειά από το σπίτι, έχουμε αφήσει πίσω μας τον αθλητισμό για πραγματικά παντελόνια. Ωστόσο, αυτό το μονοπάτι φαίνεται να έχει διασχίσει δύο κατευθύνσεις: το 2021 είδε μια απότομη επιστροφή στα «μαξιμαλιστικά» ανδρικά ενδύματα αλλά και μεγαλύτερη σοβαρότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα και τα υβριδικά ρούχα, τα οποία οδήγησαν στην άνοδο Y2K παλίρροια και φθορά χρησιμότητας.

Κοιτάζοντας μπροστά, το 2021 μοιάζει περισσότερο με το ίδιο πράγμα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, με το στυλ να υποδηλώνει την επιθυμία να επιστρέψουμε σε ένα μέρος άνεσης και νοσταλγίας, είτε αυτό είναι το καλοκαίρι του 2019 είτε το έτος 2000. Δείτε τι να περιμένετε:

Όπως τα αγόρια

Όπως τα αγόρια

Maxed-Out Maximalism

Σκεφτείτε πίσω στα τέλη του 2019: Ακούγαμε πώς τα ρούχα του δρόμου είναι νεκρά, αντικαταστάθηκαν από πιο πρακτικά αλλά φανταχτερά ραφτά. Η κουλτούρα του Hypebeast αναμενόταν να πάρει πίσω, με τα έντονα prints και τα υπερμεγέθη κοψίματα να ξεθωριάζουν μαζί της. Αντίθετα, το πολιτιστικό κλειδί που ήταν το Covid-19 σημαίνει ότι τα ανδρικά ενδύματα περνούν μια στιγμή που μοιάζει με το Groundhog Day – ίσως για να προσποιηθείς ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη.

Αντικατοπτρίζοντας αυτό, οι σιλουέτες και τα prints που κυριαρχούσαν το 2019 έχουν κολλήσει, όχι τόσο ως νοσταλγικές αναμνήσεις, αλλά μάλλον μια πρώην πραγματικότητα αποτυπωμένη σε κεχριμπάρι. Οποιοσδήποτε τύπος εκτύπωσης μπορείτε να σκεφτείτε – τοπία και φρούτα συνεχίζουν να υποδηλώνουν την εμμονή μας με τα ταξίδια και την ύπαιθρο – είναι δίκαιο παιχνίδι, όπως και τα φαρδύτερα, πιο ευρύχωρα κοψίματα, όπως όταν αγοράζετε ένα μπλουζάκι το 2001.

Λουί Βιτόν

Λουί Βιτόν

Βιωσιμότητα και Υ2Κ

Αυτές οι δύο πτυχές ταξίδεψαν χωριστά, ίσως παράλληλα μονοπάτια τα τελευταία δύο χρόνια προτού τελικά διασταυρωθούν το 2021. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένα στο ίδιο: Συνεχίζουμε να ακούμε για επωνυμίες που ασχολούνται με τις διαδικασίες παραγωγής και προμήθειας τους για να γίνουν πιο βιώσιμες, και πολλές επωνυμίες γρήγορης μόδας έχουν εκμεταλλευτεί τη φρενίτιδα του Y2K.

Ωστόσο, η αλληλεπικάλυψη τους έχει αποδειχθεί ευεργετική για τη μεταπώληση πλατφορμών και εφαρμογών, με τους Millennials να αμφισβητούν και να προσπαθούν να πουλήσουν τα λάθη στυλ της δεκαετίας του 2000 σε περίεργους καταναλωτές Gen Z. Με τη σειρά του, η φθορά Y2K – την επόμενη περίοδο Grunge και πριν από τα τέλη της δεκαετίας του ’00 τα στενά τζιν παντελόνια – έχουν μετατραπεί σε έναν από τους πιο κερδοφόρους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς μεταχειρισμένων – όξινα rave στυλ μέχρι καπέλα φορτηγατζή και φόρμες.

Γκρέσαμ Μπλέικ

Γκρέσαμ Μπλέικ

Υβριδικά Ενδύματα

Τα υβριδικά ενδύματα περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες. Να το ρούχο – το κοστούμι χωρίζει, πιο δημοφιλή – που προσφέρει περισσότερα χιλιόμετρα σε μια σειρά καταστάσεων. Στη συνέχεια, παίρνετε κάτι παραδοσιακό – ένα μπλουζάκι πόλο ή chinos – και προσθέτετε αθλητικές ιδιότητες, όπως ελαστική κατασκευή ή απόδοση απορρόφησης υγρασίας, που εξαλείφει την ανάγκη αλλαγής πριν από μια πεζοπορία ή γύρο γκολφ – δύο δραστηριότητες με μεγαλύτερη συμμετοχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αν και το όνομα εκπέμπει έντονες μυρωδιές αθλητικής διασκέδασης, τα υβριδικά ρούχα σηματοδοτούν μια άλλη πιο βιώσιμη προσέγγιση στο στυλ: να κάνετε περισσότερα με αυτό που έχετε, αντί να έχετε ξεχωριστές ντουλάπες με βάση την περίσταση και το περιβάλλον.

Αρχοντικά

Αρχοντικά

Χαλαρή Ράφτη

Σκεφτείτε το ως το κοστούμι αναψυχής 2.0 ή μια αναβάθμιση στο ραπτικό Armani της δεκαετίας του ’80, με πιέτες, διπλό στήθος και πιο ελαφρύ ύφασμα. Ροζ και αστραφτερές αποχρώσεις, προσθέτοντας μια αιθέρια και ενίοτε θηλυκή ποιότητα, το σηματοδοτούν ως μια κατάλληλη εξέλιξη για την εποχή μας. Αν και αυτό, επίσης, εμπίπτει στη μόδα και τον μαξιμαλισμό πριν από την πανδημία, η παρουσία του σημαίνει ότι όποτε τα πράγματα επιστρέφουν όπως ήταν (σε διάφορους βαθμούς), προετοιμαστείτε για ανατρεπτικές προσδοκίες προσαρμογής.

Utility Wear

Εξερευνούμε τους υπέροχους εξωτερικούς χώρους – ως έναν τρόπο να παραμείνουμε κοινωνικοί και να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τη ροή από τα σαλόνια μας ή τη δημιουργία περιεχομένου για το TikTok. Μέρος πριν από την πανδημία, μέρος του παρόντος, ένδυση χρησιμότητας – σκεφτείτε γιλέκα, παντελόνια και σακάκια σε μαύρισμα, λαδί, μαύρη ή ναυτική απόχρωση καλυμμένα με μεγάλες τσέπες που θυμίζουν στρατιωτική ενδυμασία – ενσαρκώνει αυτή την επιδίωξη για εξερεύνηση πέρα ​​από το οικείο. Κάποια από αυτά καταλήγουν να είναι άξια meme – οτιδήποτε Arc’teryx, για παράδειγμα – ενώ άλλες σιλουέτες ευθυγραμμίζονται με ολόκληρη την υπερβολική αισθητική Y2K, βλέπουμε ότι βασικά ένα παντελόνι cargo για εξοπλισμός ψαρέματος.

BoohooMAN

BoohooMAN

Ανδρικά ρούχα Bodycon

Ναι, είναι τόσο τέλη της δεκαετίας του ’00, αρχές της δεκαετίας του ’10, αλλά μόνο στο μέτωπο των γυναικείων ενδυμάτων. Οι άντρες εξακολουθούσαν να μεταβαίνουν από τα φαρδιά τζιν με τις τσέπες με θαμπωμένες τσέπες σε κομμάτια κληρονομιάς εκείνης της εποχής. Τώρα, όμως, μια συγχώνευση δανεισμός από τη δεκαετία του ’80 σε συνδυασμό με τη θηλυκότητα, το νταμπλ έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα ένα υποσύνολο στυλ που περιγράφεται καλύτερα ως ανδρικά ρούχα bodycon.

Η σωματική διάπλαση του γυμναστηρίου μέχρι την κοινωνικά αποδεκτή ανδρόγυνη, εκτείνεται σε αυτές τις κομμένες σιλουέτες που εντοπίζουμε από το 2018, μέσα από ανδρικά μπλουζάκια και μπλουζάκια με κοψίματα μέχρι κρύους ώμους που κάνουν να φαίνεται σαν να μπήκες στο πίσω μέρος της γκαρνταρόμπας της φίλης ή της αδερφής σου.

Νέα πλεκτά

Τα πλεκτά είναι τα νέα γραφικά μπλουζάκια, τα νέα κουμπιά με σχέδια και η φιλική προς το χειμώνα εκδοχή του εμπριμέ πουκάμισου με γιακά κατασκήνωσης. Ουσιαστικά, αυτό που ήταν βασικό επίστρωμα σχεδόν πάντα αναβαθμίζεται με περισσότερα χρώματα και σχέδια δεμένα στο υλικό. Τοπία, έλεγχοι και γεωμετρικά colourblocking; Είναι όλα εκεί και μετά μερικά. Πέρα από αυτό, τα πουλόβερ δεν είναι απλώς η μόνη σας επιλογή: Τα υπερμεγέθη γιλέκα πουλόβερ μοιάζουν με μυϊκό μπλουζάκι του κρύου καιρού και οι ζακέτες συνεχίζουν το μεγάλο σερί εμπνευσμένο από τον αθλητισμό.

Dior

Dior

Τακούνια

Μακριά από ένα λεπτό παπούτσι που αυξάνει το ύψος, αυτή η τάση αντλεί περισσότερα από τη θητεία της Hedi Slimane στο Yves Saint Laurent (και το τρέχον όραμα για Σελίν) από τα γυναικεία ρούχα απευθείας. Παρόλο που εμφανίζεται ως ανδρόγυνο στην επιφάνεια, είναι περισσότερο ένας ροκ σταρ που ωθεί τα όρια, παρά κάτι παράλογο, που δοκιμάζει τα όρια πριν φτάσει στην κατάσταση πλήρους πλατφόρμας. Δεν θα βρείτε στιλέτο –είναι σημαντικό, τελικά– αλλά αντίθετα μια πιο χοντρή κουβανέζικη γόβα σε στυλ μπλοκ που να συνδέεται με μια σιλουέτα τύπου Chelsea ή καουμπόη.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply