Τζεφ Σούστερ και Χικς

4
Τζεφ Σούστερ και Χικς

Γραμμένο από

σε
Συνεντεύξεις

στο / Σε συνομιλία με τον Τζεφ Σούστερ των Σούστερ & Χικς

Σε συνομιλία με τον Τζεφ Σούστερ των Σούστερ & Χικς

Souster & Hicks είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1978 από την ομάδα συζύγων, Geoff και Laura Souster. Βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό γεωργιανό κτήριο που βρίσκεται στο όμορφο χωριό Woburn, Bedfordshire. Οι Souster & Hicks εμπνέουν από τότε μια νέα γενιά με τους γιους τους Scott και Wes και τη νύφη τους. Η Νάταλι συμπληρώνει την οικογενειακή ομάδα. Ο Τζεφ Σούστερ έχει μια καριέρα 50 ετών, κόβοντας στο χέρι περισσότερες από 30.000 στολές κατά παραγγελία. Εξελέγη ως ο νεότερος ποτέ Εθνικός Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Ράφτων το 1988 και εργάζεται ως σύμβουλος βοηθώντας στη δημιουργία και τη βελτίωση των προτύπων που δημιουργήθηκαν για κατασκευαστές, όπως η Wensum. Η Laura Souster εργάζεται επίσης στον κλάδο της ραπτικής εδώ και 50 χρόνια και είναι μια ράπτη με υψηλή εξειδίκευση. Η Laura διευθύνει με επιτυχία την ολοένα αναπτυσσόμενη γυναικεία ραπτική της επιχείρηση μαζί με τη νύφη της, Νάταλι Σούστερ, η οποία πρόσφατα μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση. Με μια πολύ έμπειρη σύνθεση, έχουν αναπτύξει ισχυρή φήμη στην τέχνη της κοπής και ραπτικής κατά παραγγελία.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του MenswearStyle Podcast πήραμε συνέντευξη από τον Geoff Souster, ιδιοκτήτη του Souster & Hicks σχετικά με τη μακρά ιστορία της εργασίας στον κόσμο της προσαρμογής κατά παραγγελία, ένα ταξίδι που ξεκίνησε όταν παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών. ξεκίνησε μια μαθητεία σε έναν τοπικό ράφτη και πήγε στο London College of Fashion για να μάθει τα βασικά του επαγγέλματος. Ο οικοδεσπότης μας Peter Brooker και ο Geoff μίλησαν για τους διάσημους πελάτες, τις αλλαγές στις τάσεις στο tailoring, την εκπαίδευση, την τέχνη της εξυπηρέτησης πελατών, τη μάθηση από τα λάθη και τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες πρέπει να υιοθετούν το smart casual.

«Μπήκα στη δουλειά το 1966 και ας πούμε ότι είχα μια καρώ σχολική καριέρα. Οι περισσότεροι από την οικογένειά μου ήταν δάσκαλοι, στην πραγματικότητα, κάποτε ήθελα να γίνω δάσκαλος, αλλά δεν έγινε έτσι. Βαριόμουν στην τάξη και έπαιζα, κάτι που με έδιωξε από το τοπικό Grammar School. Μετά πήγα σε δεύτερο σχολείο και άντεξα μόλις δύο μήνες. Βασικά, ο δάσκαλος της μουσικής ήθελε να τραγουδήσω το Three Blind Mice και δεν το έκανα, οπότε με πήγε στον διευθυντή. Ο ξάδερφός μου δούλευε στο ραφείο ως πωλητής – frontman στο μαγαζί – δεν ήταν κόφτης ή ράφτης. Πήγαινα και τον έβλεπα μερικές φορές τα Σάββατα που δεν ήμουν στο σχολείο και κοιτούσα το ύφασμα και μου εξηγούσε τα τελευταία στυλ. Και στη δεκαετία του 1960, όλοι ήταν με κοστούμια. Έτσι, όταν με έδιωξαν από το σχολείο, ήξερα ότι έπρεπε να δώσω στη μητέρα και στον πατέρα μου μερικά καλά και άσχημα νέα. Έτσι, κατέβηκα από το ποδήλατό μου, μπήκα στον τοπικό ράφτη και ρώτησα αν μπορούσαν να μου δώσουν δουλειά».

«Πήγα για μια συνέντευξη για δουλειά ως μαθητευόμενος ράφτης στις 8 το πρωί το επόμενο πρωί. Ξεκίνησα κυριολεκτικά τη δουλειά εκείνο το πρωί και 55 χρόνια μετά, εξακολουθώ να το κάνω. Έκανα 5ετή μαθητεία ως ράφτης κατά παραγγελία και κατέληξα στο London College of Fashion όπου ξεκίνησα να ασχολούμαι με το κόψιμο για πρώτη φορά. Θυμάμαι ότι ήμουν ενοχλημένος επειδή ήθελα απλώς να μάθω πώς να φτιάχνω παντελόνια και γιλέκα. Ήρθα 2ος στην τάξη αν και δεν με ενδιέφερε. Με το Souster & Hicks κατασκευάζουμε πλέον τα πάντα, από πλεκτά μέχρι μη κατασκευασμένα μπουφάν και είμαστε επίσης στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να ψωνίσετε καπιτονέ τζάκετ, μπουφάν bomber, τζιν, chinos και αθλητικά παπούτσια. Η όλη εικόνα είναι απίστευτη και η νεότερη γενιά της επιχείρησης αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα ολόκληρου του καταστήματος για να είναι πιο μοντέρνο».

Αυτή είναι μια συντομευμένη μεταγραφή του επεισοδίου 139 του MenswearStyle Podcast με τον Geoff Souster, συνιδρυτή του sousterandhicks.com. Μπορείτε να ακούσετε την πλήρη έκδοση παρακάτω ή να ακούσετε στο Apple Podcasts, στο Spotify ή στο αγαπημένο σας πρόγραμμα αναπαραγωγής podcast.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply