Μια θήκη για να φοράτε loafers το χειμώνα

2
Μια θήκη για να φοράτε loafers το χειμώνα

Φτιαγμένος για να κάνει τη βρώμικη δουλειά…

Αρχικά, μια μικρή ιστορία. Πιστεύω ότι πιθανότατα γνωρίζετε την ιστορία του πώς πήρε το όνομά του το Penny Loafer. πώς οι προετοιμασμένοι Ivy Leaguers χρησιμοποίησαν τα κοψίματα στη σέλα στο πάνω μέρος για να κρατήσουν μια δεκάρα για να τη χρησιμοποιήσουν σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο (παρεμπιπτόντως, μια ιδέα πολύ δύσκολο να εξηγηθεί στους νέους μας σήμερα). Αυτό έγινε γύρω στις δεκαετίες του 1950 και του 60.

φορώντας loafers χειμώνα

Ωστόσο, κάνοντας ένα βήμα πιο πίσω, το σχέδιο προέρχεται στην πραγματικότητα από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 στη Νορβηγία, όπου ο Nils Tveranger παρουσίασε το παπούτσι Aurland για Νορβηγούς ψαράδες και αγρότες. (Οι Νορβηγοί ψαράδες και αγρότες πήραν το παπούτσι Aurland και οι Ιρλανδοί ψαράδες και αγρότες πήραν το πουλόβερ Aran.) Αυτά τα άνετα slip-ons κατασκευάστηκαν για να μπορούν να κάνουν τόσο τη «βρώμικη δουλειά» όσο και να χρησιμοποιούνται όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Η ευελιξία είναι το κλειδί…

Πιστεύω ακράδαντα ότι αν κάτι ήταν αρχικά κατασκευασμένο με α σκοπός κατά νου, θα πρέπει να είμαστε πιστοί στην αρχική ιδέα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον εν λόγω σκοπό. Για παράδειγμα, αυτός είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο παίρνω τον 30χρονο μου Tag heuer 1000 το κολύμπι και γιατί εξακολουθώ να κουβαλάω ένα μαχαίρι τσέπης ως απαραίτητο καθημερινό.

| CASPER’S EDC | Vintage Tag Heuer 1000, Ελβετικό μαχαίρι Victorinox

Τώρα, ναι, φοράω τα loafers μου όλο το χρόνο, αλλά φυσικά ο συχνά πιο βροχερός και ψυχρός καιρός αποκλείει μερικά από αυτά. Για παράδειγμα, προφανώς δεν θα φορούσα τα δερμάτινα, καστόρι σουέντ loafers μου σε μια βροχερή μέρα – αυτό είναι δεδομένο. Και οι οδηγοί μου δεν δουλεύουν.

Αλλά τα κλασικά όπως το Penny, το Tassels, και ούτω καθεξής, θα κάνουν τη δουλειά τέλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η οριστική λίστα των ανδρικών στυλ loafer

Πήγαινε ολόσωμη δερμάτινη με λαστιχένια σόλα και είσαι καλός να πας το ίδιο καλά το καλοκαίρι, όπως και το χειμώνα (και την άνοιξη και το φθινόπωρο για αυτό το θέμα). κάτι σαν το GH Bass Weejun. Ήταν το πρωτότυπο, οπότε γιατί να μην επιλέξετε το πρωτότυπο που εξακολουθεί να είναι τόσο πιστό στις ρίζες του.

φορώντας loafers χειμώνα

Ή για κάτι λίγο διαφορετικό, το Charles Penny Loafer από το Brugnoli της Ρώμης. Είμαι κάτοχος ενός ζευγαριού σε σκούρο καφέ σουέτ με κρεπ σόλα από καουτσούκ που ίσως αναγνωρίσετε από τις μπότες της ερήμου, που τις καθιστούν εξαιρετικά άνετες, ανθεκτικές και ευέλικτες.

Φτιαγμένο για να φοριέται πάντα, έτσι φορούν τους ανά πάσα στιγμή! (Λοιπόν, σχεδόν ούτως ή άλλως.) Αλλά, εσύ μπορώ φορέστε loafers το χειμώνα. Σίγουρα.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Στυλά δικό σου,

Casper Lundmose
Μίλησε με στυλ

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply