Ανδρικά ενδύματα Heritage

4
Ανδρικά ενδύματα Heritage

Γραμμένο από

σε
Ιστορία της μόδας

στο / Κατανοώντας το Appeal of Heritage Menswear

Κατανόηση της έκκλησης των ανδρικών ενδυμάτων Heritage

Πόσα Έχετε ακούσει φορές τη φράση «Τα πράγματα δεν φτιάχνονται όπως παλιά»; Είτε πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, είτε για ηλεκτρικά εργαλεία, για ένα ρολόι ή για ένα σετ παπουτσιών, είναι ένα πρόβλημα που, επιφανειακά, αντιμετωπίζει την παρούσα κατάσταση της μαζικής παραγωγής χειροτεχνίας και τη φροντίδα που λείπει από τα περισσότερα τέτοια προϊόντα. Δεύτερον, υπονοεί ότι όλο και λιγότερα προϊόντα κατασκευάζονται στο εσωτερικό, ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες στο εξωτερικό και κατασκευάζονται με εξαρτήματα χαμηλότερης ποιότητας: για παράδειγμα, πλαστικό πάνω από οτιδήποτε μέταλλο.

Ως τρίτος παράγοντας, μπορεί να θυμηθείτε ένα αντικείμενο που έχετε δει να χρησιμοποιούν συγγενείς ή ένα άθλημα που έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Γύρω από το σπίτι, αυτό μπορεί να είναι έπιπλα ή μπορεί να είναι ένα ρολόι. Όσον αφορά τα ρούχα, μπορεί να γνωρίζετε κάποιον που κρατάει κάτι από τη δεκαετία του 1950 ή του 1960 και εξακολουθεί να καταφέρνει να αποδίδει.

Η συζήτηση για την κατασκευή χαμηλότερης ποιότητας καταλήγει τελικά σε ένα ερώτημα «κοτόπουλα ή αυγό»: Η μεγαλύτερη ζήτηση για αγαθά είχε ως αποτέλεσμα φθηνό σχέδιο, υλικά και κατασκευή; Ή μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουμε κάτι να χαλάσει τελικά και προτιμάμε να αγοράσουμε κάτι καινούργιο παρά να το επισκευάσουμε; Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένας συνδυασμός ρομαντισμού για την παραγωγή του παρελθόντος σε συνδυασμό με πιο κλασικό και λιγότερο προσανατολισμένο ντύσιμο έχει δώσει τη θέση του στα ανδρικά ρούχα «κληρονομιάς».

Belstaff

Belstaff

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα γυναικεία ρούχα «κληρονομιάς» δεν είναι κάτι: Υπάρχει, αλλά με ένα λιγότερο προφανές προφίλ που εμπίπτει στη σκιά της δημιουργίας μιας γκαρνταρόμπας με βασικά στοιχεία. Αντίθετα, τα ανδρικά ενδύματα κληρονομιάς πηγάζουν τόσο από αυτή τη νοοτροπία όσο και από τη νοσταλγία: Αντί να διαλέγετε ή να κυνηγάτε vintage προσφορές, εύχεστε τα ρούχα και τα υποδήματα που αγοράσατε από το ράφι να μην αρχίσουν να ξεφτίζουν μετά από μερικές πλύσεις ή τσακίσεις που δεν μπορείτε να βγάλετε και μπορούσε να αντέξει τα πάντα. Ταυτόχρονα, θα θέλατε να έλεγε μια ιστορία ή να είχε κάποια σημασία, είτε μέσω ετών χρήσης είτε κάτι που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά.

Ωστόσο, η «κληρονομιά» ως περιγραφέας αισθάνεται τρελή σε σημεία – είναι νοσταλγική χωρίς να αναγνωρίζουμε πώς έχουμε φτάσει στην τρέχουσα καταναλωτική μοτίβα μαζικής παραγωγής, υψηλής χρήσης – και κυρίως περιστρέφεται γύρω από το μάρκετινγκ για να προκαλέσει παλιοσχολική δεξιοτεχνία που υπάρχει πραγματικά μόνο σε ένα κατά παραγγελία κατάστημα ραπτικής. Στο παρόν μας, είναι περίπου όπως ορίζονται ως «φυσικά» τρόφιμα: Ενώ τα προϊόντα που φέρουν την ετικέτα βιολογικά πρέπει, τουλάχιστον, να ακολουθούν τις ομοσπονδιακές οδηγίες, «φυσικά» σημαίνει απλώς ανόθευτα.

Πέντλετον

Πέντλετον

Τι είναι η Heritage Fashion;

Η κοινή, πιο διαδεδομένη χρήση της «κληρονομιάς» για την περιγραφή των ανδρικών ενδυμάτων χρονολογείται από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2000, που συμπίπτει τόσο με τη Μεγάλη Ύφεση όσο και με το κίνημα του στυλ #menswear. Σε πρακτικό επίπεδο, οι τρομερές οικονομικές καταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν πολλοί έκαναν τους καταναλωτές να αξιολογήσουν (τουλάχιστον προσωρινά) τις αγοραστικές τους επιλογές. Τα #ανδρικά ενδύματα, εν τω μεταξύ, ρίχνουν περισσότερο φως στη ραπτική και στην κατασκευή των ενδυμάτων, κάνοντας τελικά τη μόδα –που πραγματικά γίνεται αντιληπτή ως κυρίως γυναικείο ενδιαφέρον– να φαίνεται λιγότερο φρουφρού και χαζή. Συλλογικά, αυτές οι διασταυρούμενες τάσεις οδήγησαν τους άντρες να αποφασίσουν ότι τα καπέλα Von Dutch, ο Ed Hardy με καλυμμένα με στρας και τα φτηνά φαρδιά τζιν δεν ήταν η κορυφή του στυλ.

Το “Heritage” προέκυψε από αυτή τη συμβολή για να περιγράψει τελικά επωνυμίες που υπήρχαν “για πάντα” – σχεδόν έναν αιώνα, τουλάχιστον, ανάλογα με την ακτή που βρίσκεστε – και συνεχίζουν να παράγουν στυλ όπως παλιά χωρίς να αλλάζουν δραστικά κύριο προϊόν τους. Αυτοί οι παράγοντες συνδέονται με την ιστορία και τα ρούχα για πρακτικούς σκοπούς –όχι μόνο για το στυλ– και αλληλεπικαλύπτονται είτε με ρούχα εργασίας είτε με την παραγωγή υφασμάτων. Η «κληρονομιά», με αυτή την έννοια, θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ένδυμα που βγήκε από τη δεκαετία του 1950 που θα μπορούσε, τουλάχιστον σε οπτικό επίπεδο, να είναι σχεδόν πανομοιότυπο στο παρόν. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχουν προκύψει αμερικανικές και βρετανικές μορφές ανδρικών ενδυμάτων:

Woolrich

Woolrich

Ανδρικά ενδύματα American Heritage

Είναι περισσότερο μια γενική και σχετικά ακριβής υπόθεση ότι οι ΗΠΑ δεν «κάνουν» ανδρικά ρούχα: αυτό είναι καλύτερο να αφεθεί στο Παρίσι, το Μιλάνο και το Λονδίνο. Όμως, αυτό που έχουν κάνει οι ΗΠΑ, εν μέρει μέσω της Ιαπωνίας, είναι να αναπτύξουν πρακτικά, κλασικά ενδύματα που αποτελούν τη βάση πολλών casual ντουλάπες.

Τα ανδρικά ενδύματα “Heritage” στο αμερικανικό στυλ συσχετίζονται με τα κλασικά ΡΟΥΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – όχι οι προσφορές εργασίας-σε-casual ούτε οι πιο τεχνικές κατασκευές που αποτελούν πλέον τον πυρήνα των επωνυμιών Carhartt, Dickies και Red Wing. Μάλλον, η κληρονομιά με αυτή την έννοια παραπέμπει στις κατασκευές των αρχών του 20ου αιώνα – βαρύς, κερωμένος καμβάς, σχεδόν άφθαρτο τζιν, δερμάτινες μπότες εργασίας και φανέλα κατασκευασμένα για να παγιδεύουν τη θερμότητα του σώματος. Το “Rugged” είναι ίσως ο καλύτερος περιγραφέας – και αυτός που φέρνει εικόνες ξυλοκόπων του Βορειοδυτικού Ειρηνικού σε εργάτες αυτοκινήτων στο Ντιτρόιτ σε οποιονδήποτε εργάζεται σε κατασκευές, σε ψαρόβαρκα ή σε εξωτερικούς χώρους με κάποια μορφή.

Δεύτερον, η αμερικανική εκδοχή των ανδρικών ενδυμάτων κληρονομιάς έχει σχοινί σε στυλ preppy για τα φαρδιά του στρατιωτικές καταβολές, απλές, άτονες αλλά κομψές σιλουέτες και αγάπη για το καρό.

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, η «κληρονομιά» παρουσιάζει περισσότερο μια νοσταλγική εικόνα από ό,τι η παραγωγή προσφέρει αυτή τη στιγμή, επομένως είναι περισσότερο ρομαντισμός για κάτι που δεν υπάρχει. Τα Levi’s, Lee’s, Filson’s και πολλά από τα προϊόντα της Red Wing παράγονται στο εξωτερικό, μάλλον στις ΗΠΑ. Οι Schott, Pendleton και Carhartt, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να παράγουν ορισμένα αγαθά ή υλικά στην εγχώρια αγορά.

Ταυτόχρονα, παρόλο που η ίδια η «κληρονομιά» εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2000 για να υποδηλώνει την κλασική, μακροχρόνια κατασκευή, το ενδιαφέρον της ιαπωνικής αγοράς και η επανεπεξεργασία ορισμένων αμερικανικών βασικών προϊόντων, ξεκινώντας από τα μέσα του 20ου αιώνα, οδήγησε σε εξέχουσες αμερικανικές μάρκες να κρατήσουν τον πυρήνα τους. προϊόν.

κόκκινο φτερό

κόκκινο φτερό

Ανδρικά ρούχα British Heritage

Το πρακτικό στοιχείο διατρέχει τα ανδρικά ενδύματα βρετανικής κληρονομιάς, αλλά το πεδίο εφαρμογής καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή – ένα από τα υφάσματα που διατηρούν τη ζεστασιά και απωθούν την υγρασία, όπως το μαλλί και τουίντ και περιλαμβάνει πρακτικά, ενίοτε ενδύματα με στρατιωτική επιρροή όπως το καμπαρντίνα. Λίγο από τον άνθρωπο της εργατικής τάξης είναι εκεί, αλλά η έκταση εκτείνεται πιο μακριά, συχνά μέχρι τη δημιουργία και την εφαρμογή τέτοιων υφασμάτων.

Ταυτόχρονα, η δεξιοτεχνία παραμένει πρωταρχικής σημασίας, είτε το λέτε υφάσματα κυνηγόσπιτου ή ψαροκόκαλου, ή δέρμα. Τα ιππικά θέματα μπορούν να υφαίνονται. Σε αντίθεση με τα αμερικανικά ανδρικά ενδύματα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αυτό που αγοράζετε να είναι ακόμα κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τεχνικές παρόμοιες με τον τρόπο κατασκευής του αυθεντικού.

Ανδρικά ρούχα New Heritage

Αυτό ακούγεται σαν παράδοξο: Πώς μπορεί κάτι να είναι νέο αν χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι ηθελημένα παλαιότερο; Τα ανδρικά ενδύματα «νέας» κληρονομιάς διασχίζουν κλασικές τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας και κατασκευής για την κατασκευή ρούχων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, ενώ η ίδια η μάρκα μπήκε στην αγορά σχετικά πρόσφατα. Για να το θέσω απλά, η προσέγγιση δείχνει εκτίμηση για τις ημι-απαρχαιωμένες τεχνικές που έκτοτε έχουν αντικατασταθεί από τη μαζική παραγωγή και προσπαθεί να διατηρήσει αυτές τις μεθόδους πριν εξαφανιστούν εντελώς. Σε κάποιο βαθμό, η Japanese Americana είναι η πρώτη επανάληψη αυτής της τάσης, ακολουθούμενη από νεοσύστατες μάρκες του 2010 που προσπαθούν να ακολουθήσουν μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση στην κατασκευή.

Κλαρκς

Κλαρκς

Γιατί αναζητούμε ανδρικά ενδύματα κληρονομιάς;

Γενικά, η «κληρονομιά» έχει κολλήσει ως περιγραφέας – και τείνει να αναζητείται από τους καταναλωτές – για τους ακόλουθους λόγους:

Ποιότητα

Για να το θέσουμε απλά, θέλουμε ρούχα που δεν θα σκίζουν ή θα ξεφτίζουν μετά από μερικά πλυσίματα, που θα παραμείνουν μέρος της γκαρνταρόμπας μας για τα επόμενα χρόνια, αν όχι για δεκαετίες, και που έχουν την ίδια άφθαρτη ποιότητα με κάτι που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950 ή πριν είχε. Ακόμα κι αν το αντικείμενο είναι «νέα» κληρονομιά, αυτή η ετικέτα συχνά αυξάνει τις πιθανότητες –αλλά δεν είναι απόλυτη– να βρείτε κάτι που να διαρκεί.

Μια ιστορία προς διήγηση

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ένα ρούχο που διαρκεί για δεκαετίες συχνά συνοδεύεται από μια ιστορία. Γύρω από την «κληρονομιά» είναι η διαδικασία κατασκευής ενός ενδύματος εξαρχής, είτε είναι το πώς κατασκευάστηκε το υλικό και τι είναι σχεδιασμένο να κάνει – αυτό συμβαίνει συχνά με το βρετανικό τουίντ, καθώς και σε μικρότερο βαθμό με το κερωμένο βαμβακερή πάπια χρησιμοποιείται για αμερικανικά ενδύματα εργασίας – και ο ρόλος που έπαιξε κάθε διαδικασία στην κατασκευή της. Γενικά, ειδικά καθώς οι καταναλωτές θέλουν περισσότερη διαφάνεια σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, γνωρίζοντας από πού προέρχεται κάτι και πώς κατασκευάστηκε, δίνουν σε ένα αντικείμενο μια αφήγηση.

Μπάρμπουρ

Μπάρμπουρ

Μινιμαλισμός

Η αισθητική πίσω από το κίνημα #menswear μετά το 2008 δεν προέκυψε απλώς από το τίποτα: Αντί να ξοδέψετε λιγότερα και ένα πιο ανταγωνιστικό εργασιακό τοπίο σε σύγκριση με τις δεκαετίες του ’90 και του 2000, πρέπει να ντύνεστε για να εντυπωσιάσετε. Τα αδύναμα, φθηνά νήματα της δεκαετίας του 2000 δεν θα σας πάνε μακριά όταν πρόκειται για μια συνέντευξη για δουλειά, και το #menswear ουσιαστικά σηματοδότησε δύο πολιτισμικές αλλαγές: Οι άντρες γίνονται πιο σοβαροί με το στυλ, αντί να παίρνουν κοστούμι και να προσποιούνται ότι έχουν αυτοπεποίθηση και να προσαρμοστούν τις ντουλάπες τους για να το δείξουν. Αν και δεν χρειάζεστε εξ ολοκλήρου ανδρικά ενδύματα κληρονομιάς για να το πετύχετε, η δημιουργία μιας μικρότερης, πιο εντυπωσιακής γκαρνταρόμπας αντικατοπτρίζει το ντύσιμο στα μέσα του αιώνα – μια προ-γρήγορη εποχή της μόδας όπου πολλοί είχαν ένα ζευγάρι παντελόνια, μια χούφτα τύπους πουκάμισων και ένα κοστούμι , όλα φτιαγμένα για να διαρκέσουν και τα κατάφερε.

Σήματα τάξης

Όσον αφορά τις νότες της ποιότητας και του μινιμαλισμού, υπάρχει μια ορισμένη υπερηφάνεια που προέρχεται από τη δυνατότητα να αντέξετε οικονομικά ανδρικά ενδύματα κληρονομιάς – η ίδια η τιμή είναι υψηλότερη από τις προσφορές μαζικής παραγωγής λόγω του όγκου της δεξιοτεχνίας που τοποθετείται στο ρούχο ή το σετ παπουτσιών. Από πρακτική άποψη, σημαίνει ότι έχετε τα οικονομικά μέσα και την ωριμότητα να προχωρήσετε πέρα ​​από τη γρήγορη μόδα, και η απλότητα του ακατέργαστου τζιν, καθώς και ένα δερμάτινο μπουφάν από φανέλα Barbour ή Pendleton, όσο βασικό και αν είναι, σηματοδοτεί διακριτικά τα γούστα σας χωρίς να είναι απροκάλυπτα φανταχτερός.

Burberry

Burberry

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply