Ανδρικά ενδύματα εμπνευσμένα από το ψάρεμα

5
Ανδρικά ενδύματα εμπνευσμένα από το ψάρεμα

Γραμμένο από

σε
Τάσεις

στο / Τι κρύβεται πίσω από τα ανδρικά ρούχα εμπνευσμένα από το ψάρεμα;

Τι κρύβεται πίσω από τα ανδρικά ρούχα εμπνευσμένα από το ψάρεμα;

Όλα τα ανδρικά ρούχα στο παρόν συνοψίζεται σε δύο κάπως αντίθετες αρχές. Πρώτον, αγαπάμε την άνεση της νοσταλγίας και όλες τις αναμνήσεις που δημιουργεί, είτε για έναν πιο απλό χρόνο είτε για έναν κόσμο που μόνο οι γονείς ή ακόμα και οι παππούδες μας έζησαν. Δεύτερον, αναζητούμε την περιπέτεια. Μερικές φορές, αυτό είναι μεταφορικό, όπως η υπέρβαση των ορίων μέσω του ανδρόγυνου και των θηλυκών επιρροών. Άλλες φορές, αυτό υλοποιείται κυριολεκτικά ως ενδύματα εμπνευσμένο από την πεζοπορία, το κάμπινγκ και το σακίδιο.

Ενώ το ίδιο το ψάρεμα φαίνεται σαν μια απίθανη έμπνευση, αν λάβετε υπόψη αυτούς τους δύο παράγοντες και κατευθύνσεις, βρίσκεται ακριβώς στο μεταξύ. Μπορεί να είχατε έναν πατέρα ή άλλον άνδρα συγγενή που σας πήγε σε μερικά ταξίδια για ψάρεμα, ή ίσως ζούσατε σε μια παραθαλάσσια πόλη με αλιευτική βιομηχανία στο παρελθόν ή στο παρόν και να έχετε μυθοποιήσει αυτούς που βγαίνουν στο νερό, ανεξάρτητα από τον καιρό, να κάνουν τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα, το ψάρεμα, ειδικά στο παρόν, διεγείρει το ζωντανό στοιχείο της περιπέτειας: να είσαι εκτός δικτύου για λίγες μέρες για να πιάσεις και να μαγειρέψεις μόνο με τα εργαλεία, τη διαίσθηση και τις δεξιότητές σου.

Ως τρίτος παράγοντας, τα χρώματα και τα prints που παρατηρήσαμε από το gorpcore πριν από μερικά χρόνια έχουν συγχωνευθεί με ρούχα και σιλουέτες εμπνευσμένες από το ψάρεμα – σκεφτείτε αδιάβροχες θεραπείες, πολλές τσέπες, καπέλα με κουβά και παχύτερα μάλλινα πλεκτά. Αν και μπορεί να μην τα φορέσετε για λίγες ώρες καθισμένοι δίπλα στη λίμνη, πόσο μάλλον να βγείτε στα κύματα με μια βάρκα, το ενδιαφέρον για ψάρεμα είναι αναπόφευκτο σε αυτό το σημείο.

Σακάι

Σακάι

Γιατί ψάρεμα και γιατί τώρα;

Η έμπνευση δεν είναι τόσο βαριά για να συμπεριλάβουμε καλάμια ψαρέματος σε μια παρουσίαση της Εβδομάδας Μόδας, αλλά περισσότερο σαν μια συγχώνευση παραγόντων που οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα.

Η κληρονομιά του Gorpcore δεν έχει ακόμη σβήσει. Η τρέχουσα έκδοσή του μας έχει δώσει γειτονικά ρούχα για ψάρεμα, όπως κοχύλια και αδιάβροχα μπουφάν, παντελόνια παραλλαγής, κομμάτια σαν στρώμα βάσης και πιο χοντρά, βαρύτερα κιτ. Επίσης, λεπτομέρειες που δεν φαίνονται ασυνήθιστες σε ένα ταξίδι για ψάρεμα με τον πατέρα σου ξαφνικά φαίνονται παντού: Κοιτάξτε αυτά τα χρηστικά μπουφάν καλυμμένα με τσέπες, παρόμοια γιλέκα και καπέλα κουβά με δισκέτα που είχαν σχεδιαστεί αρχικά για προστασία από τον ήλιο. Ανάλογα με τη γωνία ή τη δεκαετία, μια τσάντα αλήτης αντικατοπτρίζει ορισμένες μεθόδους για να φέρει μαζί σας θέλγητρα ψαρέματος.

Συνδυάστε τα όλα μαζί, αντί να φοράτε κομμάτια μεμονωμένα, και μοιάζετε σαν να είστε έτοιμοι να μαζέψετε το hatchback ή να βγείτε με το τροχόσπιτο για ένα Σαββατοκύριακο δίπλα στη λίμνη, όπου θα καθίσετε δίπλα στο νερό και περιμένετε. Ίσως θα γεμίσετε ένα πιο δροσερό, ή ίσως θα εξασκήσετε την εστίασή σας και τη διανοητική σας διαύγεια, αλλά σε κάθε περίπτωση, η ενδυμασία σας υποδηλώνει ένα παλιό ταξίδι ψαρέματος.

Πέρα από τη σύγκλιση δύο παράλληλων τάσεων, άλλες επιρροές φαίνεται να γοητεύουν την έξοδο σε εξωτερικούς χώρους και την απομάκρυνση από όλα αυτά. Στην περίπτωση αυτή Todd Snyder x LL Bean συλλογή με τίτλο “Upta Camp”: Πέρα από την ανακατασκευή των preppy συνδετήρων, ενσωματώνει ένα μοτίβο εμπνευσμένο από δέλεαρ ψαρέματος, ενώ διαθέτει τη μπότα της πάπιας, που εξακολουθεί να είναι ένα απλό ψάρεμα ακόμα κι αν δεν είναι πλέον πρακτικό για πεζοπορία.

Έπειτα, υπάρχει κάποιο αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί ως στυλ «κόκκινου λαιμού»: το καμουφλάζ Realtree – βασικό στοιχείο για κυνήγι και ακόμη και για ψάρεμα – παίζοντας με φωτεινές νέον αποχρώσεις. Όταν πλησιάζετε στο νερό, είναι λιγότερη νοσταλγία, λιγότερο gorpcore και περισσότερο μια μοντέρνα ειρωνική δουλειά της Duck Dynasty.

Δεν είναι όλοι εντυπωσιασμένοι με την εμφάνιση του στυλ εμπνευσμένου από το ψάρεμα. Ο κηδεμόνας βρήκε αντιδράσεις από τους λάτρεις του fly fishing ως απάντηση στη συνεργασία της Supreme με την ιαπωνική δισκογραφική South2 West8, με τους περισσότερους να τη θεωρούν μη πρακτική και αυστηρά εντός του τομέα των hipsters.

Todd Snyder x LL Bean

Todd Snyder x LL Bean

Δοκιμάζοντας το στυλ εμπνευσμένο από το ψάρεμα

Αν σας ενδιαφέρει να βουτήξετε στα πιο ρηχά νερά των επιρροών του ψαρέματος, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε από κάπου οικεία – ρούχα εργασίας ή, αν είστε τύπος εξωτερικού χώρου, με επιρροές πεζοπορίας που στρέφονται περισσότερο προς τα αδιάβροχα ρούχα και τα αδιάβροχα ρούχα. Η σεζόν παίζει επίσης ρόλο. Ένα γιλέκο με τσέπη και ένα καπέλο κουβά ταιριάζουν στον ανοιξιάτικο και ακόμη και καλοκαιρινό καιρό στο βόρειο ημισφαίριο. Για το χειμώνα, κατευθυνθείτε σε ένα ακόμα ναυτική κατεύθυνση: σκεφτείτε πιο βαριά πουλόβερ και κουκιά που μπορεί κάποιος να φορέσει πριν βγει στη θάλασσα.

Σε γενικές γραμμές, θα θελήσετε να ακουμπήσετε περισσότερο περιστασιακό παρά τεχνικό – ταξίδι ψαρέματος με τον μπαμπά σας σε σύγκριση με μια βάρκα με αστακό στη Νέα Αγγλία όπου φοράτε μια πλήρη αδιάβροχη σαλιάρα για να διαχειριστείτε τα απρόβλεπτα νερά. Σε αυτή τη γραμμή, ενσωματώνοντας μεγαλύτερες τσέπες, αγκράφες, κλιπ και μπαρέτες – όλοι οι χώροι που θα μπορούσατε, θεωρητικά, να μεταφέρετε μικρότερα είδη ψαρέματος στο άτομό σας – τονίστε αυτή τη γωνία περισσότερο χωρίς να φαίνεται ότι η γκαρνταρόμπα σας προέρχεται από τα Bass Pro Shops.

Έπειτα, υπάρχει το ψαροτζάκετ – εμπνευσμένο από τη δημιουργία του LL Bean και επανασχεδιασμένο για τη συνεργασία του Todd Snyder. Όσον αφορά την προσβασιμότητα και την ενσωμάτωση επιρροών από το ψάρεμα στη δική σας γκαρνταρόμπα, δεν απέχει πολύ από ένα βαρετό παλτό με το εξωτερικό του με τσέπη. Σε μια πιο τεχνική κατεύθυνση, αντικαταστήστε περισσότερα υλικά με βάση το βαμβάκι με ripstop νάιλον ή ένα παρόμοιο ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα που θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα μια μέρα δίπλα στη λίμνη ή το ποτάμι.

Τα καλύμματα κεφαλής ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση. Μια χοντρή πλεκτή κουκούλα προσφέρει αυτόν τον χαρακτήρα αναμονής δίπλα στη θάλασσα, ενώ τα ρετρό καπάκια του ψαρά παρέχουν μια χρηστική αντικατάσταση για το καπέλο του μπέιζμπολ, συχνά ενισχυμένο με πιο χοντρή, πιο ζεστή μάλλινα κατασκευή. Ένα καπέλο κουβά, πλήρες με θηλιές για θέλγητρα ψαρέματος, προσφέρει μια πιο άμεση αναφορά. Και εδώ, η βαμβακερή κατασκευή παρουσιάζει μια πιο κλασική ερμηνεία, ενώ τα νάιλον και τα υφάσματα τεχνολογίας που στεγνώνουν γρήγορα υποδεικνύουν ότι μπορεί να χειριστεί τις συνθήκες απόσβεσης χωρίς να μουλιάσει.

ΝΟΤΙΟ2 ΔΥΤΙΚΟΣ8

ΝΟΤΙΟ2 ΔΥΤΙΚΟΣ8

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply